Tutkailen tässä blogissa koiria, kuinkas muutenkaan, kuin omasta, suojeluharrastuksen, koiraurheilun ja kasvattajan näkövinkkelistä. Kulunut sanonta kuuluu, että makuasioista ei voi kiistellä. Mutta mielestäni se on toisin, muutenhan ei syntyisi keskustelua. Eri tyyppiset koirat voivat olla hyviä, ja sen vuoksi itse jaottelen ne jalostuskoiriin ja urheilukoiriin. Enemmän omaan makuuni ovat hyvät jalostuskoiratyypit, kuin pisteitä takovat kisakoneet. Hyvä jalostuskoira voi olla hyvä urheilukoira, mutta hyvääkään urheilukoira ei välttämättä ole jalostuskoira. Yleisesti on myös mahdollista, että koulutuksen tuloksena hyvä koira voi näyttää huonolta, ja päin vastoin.

Mihin Sinun käsityksesi perustuu?

Millaiseksi koirakäsitys ja mieltymykset muodostuvat, siihen vaikuttavat paljon omat kokemukset ja treeniseura. Suojelu lajina nostattaa tunteita, niin myös koirat. Isoiltakaan näkemyseroilta ei voi välttyä. Olen havainnut huomattavia eroja siinä, miten ihmiset kokevat ja näkevät saman koiran. Kyse lienee tavasta lukea koiraa, ja sen ominaisuuksien ja käyttäytymisen tulkitsemisesta. Tähän olisi mielenkiintoista paneutua lisää.

Ajattelin kerätä blogiin sellaisia koira, joita olen joko/tai

  • henkilökohtaisesti tavannut
  • ovat itseäni puhutelleet
  • ovat tarinaltaan mielenkiintoisia

Koshi ja Korgan Grauenfeld

Tunteita herättäneitä Saksanpaimenkoiria

Aihe tulee olemaan työn alla varmaankin jatkuvasti. Kaikki tarinat eivät tule käsittelemään omia koiriani, vaikka niistä on luonnollisesti helpointa kirjoittaa. Haluan aloittaa kertomalla muutaman sanan itselleni tärkeästä koirasta, nimeltä Josch v. Schloss Birkenstein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.