Tauon jälkeen treenikengät jalkaan

Muutama vuosi sitten omassa koiraharrastuksessa tuli koettua ns. burnout. Siihen asti yhtäjaksoista treeniä oli jatkunut 37 vuotta. Eihän se ”börnis” ihan puskasta tullut, sitä oli tullut rakenneltua jo jonkin aikaa, mutta totuuden nimissä en olisi uskonut asian etenevän finaaliin. Pahinta oli ajatella koirahommien lopettamista, koska en osannut kuvitella itseäni tekemässä mitään muuta… Mutta vaikka huushollissa pyöri koulutuskelpoisia koiria, en kyennyt näkemään harrastukselle jatkoa. Mietin koirien pitoa ylipäätään, koska tässäkään vaiheessa pelkkä ”seurakoira” ei ollut vaihtoehto. Tuolloin ajattelin, että tässä se oli – näin loppuu harrastus, elämäntapa, ja lähestulkoon elämäntyö. Kaiken olen sille antanut, kaiken se on ottanut, mutta mitä on lopulta käteen jäänyt?

Kun ei voi lopettaa, on jatkettava

Muutama vuosi siinä menikin, ihmetellessä ja pyöritellessä koiria tyhjänpanttina, mutta se oli siihen hetkeen kipeästi tarvitsemani irtiotto ja henkinen korjausliike. Koirilleni ”nostan hattua” – ne ottivat mukisematta arkikoiran roolin. Surullista vain, että niin lahjakkaat koirat joutuivat ennenaikaiselle eläkkeelle ja viettämään lähes parhaat päivänsä pihavahteina. Mutta leikitään, että kaikella on tarkoituksensa, vaikka sitten miten kummallinen.

Lynxfelsen Fanta
Indy Hanmark

Yllättävää, mutta takaisin koirien pariin minua potki ei-koiraharrastaja puolisoni. Sain kuulla jatkuvasti, miten suuri osa koirat ja harrastus minua olivat, ja aina tilaisuuden tullen hän syötti ajatusta ”elämäntyön” jatkamisesta. Ja kiitos siitä kannustuksesta, tässä ollaan nyt, treenikengät taas jalassa. Kasvamassa on kaksi hienoa narttua – koulutuksellisesti ne ovat vasta alkumetreillä, mutta vaikuttavat varsin lupaavilta. Luustoltaankin ne on terveiksi kuvattu, joten koirahommat tuntuvat taas hyvältä – pitkästä aikaa. Kiitos koirien kasvattajille. Projektit ovat nimeltään Indy Hanmark, s. 1.7.18 (Apollo v. Schloss Solitude x Galaxy Hanmark ee. Kookie Grauenfeld), ja Lynxfelsen Fanta, s. 4.10.18 (Ike v. Teufelshang x Olekta Grauenfeld).


Oletko jo katsonut näitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.